Het Wisentbos is een dorpsbos gelegen aan de rand van het dorp Dronten.


Vrijwilligers

De Stichting het Wisentbos wil graag vrijwilligers werven voor diverse activiteiten zoals het verzorgen van rondleidingen. Voor het uitvoeren van klein onderhoud rondom wegwijzers, meubilair en paden.

Maar ook voor het organiseren van activiteiten in het bos (bijvoorbeeld theatervoorstellingen in het bostheater).

Ben je enthousiast en denk je iets voor de Stichting te kunnen betekenen? Stuur dan een mail naar This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it .Inzenden foto's

Heb je mooie foto’s gemaakt van het bos stuur die dan naar ons op. We houden een fotoalbum bij. Eens in het kwartaal zoeken we een van mooiste foto’s uit en plaatsen die in de digitale nieuwsbrief.

Waarnemingen van planten en dieren kunnen ook in de nieuwsbrief worden opgenomen. Wees vrij om deze door te geven via This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it

Participanten

Veel mensen, bedrijven en organisaties hebben op de één of andere manier belang bij het Wisentbos. Het is een hele klus om alle partijen te informeren en te betrekken bij nieuwe ontwikkelingen. Per kwartaal wil de Stichting een digitale nieuwsbrief uitgeven met alle activiteiten en nieuwtjes rondom het Wisentbos.

De Stichting Wisentbos kan dit niet allemaal alleen. Daarom is samenwerking met andere partners belangrijk. Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te helpen neem dan contact op. De Stichting kan je hulp, in welke vorm dan ook, hard gebruiken!


Partners

Op dit moment wordt samen gewerkt met:
-Staatsbosbeheer Flevoland: onderhoud en beheer Wisentbos
-Warmonderhof/CAH: onderhoud van diverse weilanden/groenstroken en verpachting
-Paardencentrum Dronten: onderhoud ruiterpaden
-Landschapsbeheer Flevoland: inrichting vlinderroute
-IVN afdeling Dronten: onderhoud natuurpad
-Politie Dronten: toezicht
-Gemeente Dronten: onderhoud afvalbakken nabij parkeerplaats

Vind je het net als wij belangrijk om het Wisentbos nog aantrekkelijker
te maken? Steun ons dan. Dan kan je vriend worden van de Stichting.
Je kan dan een gift overmaken. Neem hiervoor contact met ons op.